2025. április 21.

Csupa csoki

Mami hozta húsvétra ezt a finmoságot, aminek a receptje innen van. Boldog nyuszit!!

Mázas kakaós

A tésztához:
 
1 dl kávé
2 dl tej
25 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor (1,5 eőkanál)
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
 
A mázhoz:
25 dkg porcukor
1/2 dl tej
3 dkg kakaópor (2 evőkanál)
10 dkg vaj
 
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.A tésztát úgy keverjük ki, hogy előbb külön-külön a száraz és a nedves alapanyagokat vegyítjük, majd simára keverjük. Sütőpapírral bélelt kb 25x30 cm-es tepsibe simítjuk és kb 35 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot a tejjel egy kisebb lábasba öntjük és kevergetve forrásig hevítjük, belekeverjük az átszitált kakaóport, és ha már sima, beletesszük a vajat és levesszük a tűzről. Ha még forrón a tészta tetejére öntjük, akkor a tészta beissza a mázat, ha a kihűlt tésztára kenjük, akkor marad egy réteg máz a tetején.
 
Demel kakaós linzer 

35 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárga
12 dkg porcukor
2 dkg kakaó
 
A lisztben a kockára vágott vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Ha kinyújtjuk, különöböző formával (én most nyuszissal) kiszúrjuk és 160 fokra előmelegített sütőben 14 percig sütjük.
Most csak olvasztott csokival és szórócukorral díszítettem. Az eredeti recept szerint Nutellával kettesével összeragasztjuk, az összeragasztott kekszek tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral és vékonyra nyújtott, ugyancsak formával kiszúrt marcipánnal befedjük.
 
 

... és fekete kökörcsin :)
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése