2 evőkanál Nutella + 2 dl forró (mandula/rizs/bármilyen) tej + tejszínhab vagy mályvacukor a tetejére
2 tablespoons Nutella + 200 ml hot (almond/rice/any kind of) milk + whipping cream or marshmallow on top
2 evőkanál Nutella + 2 dl forró (mandula/rizs/bármilyen) tej + tejszínhab vagy mályvacukor a tetejére
2 tablespoons Nutella + 200 ml hot (almond/rice/any kind of) milk + whipping cream or marshmallow on top
Erre az esős időre egy finom meleg vacsi, aminek a receptje innen van.
Ezt a receptet Yossy Arefitől kölcsönöztem.
This recipe is adapted from Yossy Arefi.
Mostanában Mautner Zsófi receptjeit készítem...
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szétválasztott tojássárgát kikeverjük a többi hozzávalóval, egy másik edényben pedig kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tésztához keverjük a habbá vert tojásfehérje egy harmadát és belekeverjük, aztán nagyon finoman, óvatosan beleforgatjuk a maradék habot úgy, hogy egynemű legyen.
Mautner Zsófi receptje.
Hozzávalók: szilva + barna nádcukor + fűszerek (őrölt fekete bors/csillagánizs/chili) + rum/vörösbor (egy löttyintésnyi)
Süssük 180 fokon fél óráig. Fogyasszuk joghurttal, zabkásával vagy bármi ilyesmivel.
Recipe from Mautner Zsófi.
Ingredients: plums + brown cane sugar + spices (ground black pepper/star anise/cinnamon/chili) + rum/red wine (a splash)
Bake in the oven at 180 degrees for half an hour. Serve with yogurt/porridge and so on.